David Guetta – bestefaren av EDM

David Guetta er kjent som disk jockey, låtskriver, plateprodusent og remixer; ganske enkelt en musikkprodusent på flere arenaer. Hans fulle navn er David Pierre Guetta og han ble født i Paris i 1967. Men hans røtter er både marokkanske og belgiske, og kanskje nettopp på grunn av denne spennende kombinasjonen jobber han så allsidig innenfor musikkverden. Han er i dag en av verdens mest kjente DJ-er.

DJ fra ung alder

Han begynte å jobbe som DJ da han var 13 år gammel, da han faktisk fikk sitt eget hjemmestudio i kjelleren. Senere, rundt 80-90 tallet, grunnla han blant annet produksjonshuset Gum Productions og ga her ut debutalbumet «Just a little more love» i 2002.

David begynte som DJ på nattklubber i Paris. I begynnelsen spilte han populære sanger, men så oppdaget han house-musikken. I 1990 slapp han ut Nation Rap, et hip-hop samarbeid med en fransk rapper med navnet Sidney Duteil. I 1994 slapp han ut sin andre singel, som var i samarbeid med Robert Owens. Tittelen fikk navnet Up and Away og ble en hit. Men det var i 2009 David Guetta ble verdenskjent, da han ga ut albumet One Love. Dette ble hans internasjonale gjennombrudd som både DJ og musiker, og siden den gang har han oppnådd stor suksess.

I dag har han solgt over solgt ni millioner album og 30 millioner singler. Hans første album kom ut i 2002 etter han co-grunnla Gum Productions med Jean Charles og Joachim Garraud. Med albumet One Love (2009) oppnådde han generell suksess. Han er en av de første DJ-ene som kom inn på EDM scenen, og han er kjent som bestefaren av EDM.

Internasjonal suksess

David Guetta kan briljere med seks studioalbum, 11 samlingsalbum, tre utvidede skuespill, 88 singler, hele åtte reklamesingler og også 38 musikkvideoer. Han har en god og solid musikk-CV å vise frem til, denne kreative musikksjelen og DJ fra Paris, Frankrike. Han er en egenartet kunstner innenfor den musikalske verden, også når det kommer til hvordan han klarer å remixe andre artister sine sanger og gi dem sin egen glød og liv.

Han er blitt nominert mange ganger innenfor International House Music, og har også vunnet flere ganger. Og han har gitt ut flere singler som er blitt godt anerkjente blant musikk-kjennere. Tekstene og musikken hans er på engelsk, og det er nok også en av årsakene til at gjennombruddene hans har vært så store internasjonalt. Hadde han ikke valgt å satse på det internasjonale språket engelsk innenfor sin musikkarriere er det ikke sikkert at han hadde fått så store gjennombrudd som han nå har fått. Han er verdt ganske mange millioner; det sies at han har en verdi på over 200 millioner.

Samarbeid med store artister

I april 2017 lanserte David Guetta sin nye sang «U2» sammen med Justin Bieber, og denne sangen ble faktisk nummer 1 i 78 land verden over på 24 timer. Det er ikke mange andre som har klart å få det til. Han har hatt mange gode samarbeid med flere andre verdenskjente artister, og ikke minst vært med på flere ulike åpninger av arrangementer. Han har blant annet laget den offisielle sangen for fotball VM i 2016 sammen med Zara Larsson, og samarbeidet med verdenskjente artister som Rihanna.

Så, kanskje det er selveste David Guetta som står for musikken på neste fest? Da varer nok festen lenger enn ut i de små nattetimer. Hans remixer og hans egen musikk er tilgjengelige både på YouTube, Spotify og Deezer. I tillegg er det mulig å følge David Guetta på Facebook, Twitter og Instagram, om man ønsker det.