Findings-festivalen

Findings festivalen har blitt holdt hvert år siden 2014. Den finner sted veldig sentralt på Bislett Stadion i Oslo, for det meste på sensommeren. Det er en musikkfestival for EDM, elektronisk dansemusikk, som består av to store utescener og går over to dager.

De setter sammen artister med en bred appell, men holder seg innenfor den energiske elektroniske sjangeren som lager fest og stemning for et danseglad publikum. Findings er i hovedsak DJ-ens festival og gjør den dermed helt annerledes enn mange andre norske musikkfestivaler.

Tidligere år har det blitt sluppet opptil 18 000 billetter og alltid blitt utsolgt. Det har ennå ikke kommet noe nytt om Findings 2018, verken tid eller program, men med tilbakeblikk på tidligere line-ups kan vi vente oss kvalitet og spenning.

Strålende stemning i 2017

I august 2017 hadde de en line-up med Alan Walker, Alesso, Bruno Martini, Julie Bergan, Cezinando, DJ Atee, DJ Snake, Hanne Mjøen, Ina Wroldsen, Karpe Diem, Kream, Matoma, Sushi X Kobe, Nils Noa, Galantis, Ørjan Nilsen, Rootkit, Sonny Alven og Tiësto.

Det var virkelig stemning da Karpe Diem inntok scenen. De spilte både gamle og nye låter, og de aller fleste kan sangene og synger med. Chirag og Magdi vet hvordan de skal lage show. Under låten «Au pair» kom det maskerte dansere ut på scenen og på slutten av den eldre låten «Stjerner» ble det skutt opp fyrverkeri.

Mange store stjerner i 2016

I august 2016 spilte Oliver Heldens, Dimitri Vegas & Like Mike, David Guetta, Kygo, Alan Walker, Lemaitre, Broiler, Labrinth, Adrian Lux og Röyksopp.

Röyksopp leverte ikke et like høyt bass-kjør som mange av de andre, og ble kanskje litt for rolige for noen, men de hadde mer sjel enn bare gjentakelser og rytme. Fansen var storfornøyd selv uten fullt trykk for dansing. De hadde med seg vokalistene Jamie Irrepressible og Jonna Lee for sangene «I Had This Thing», «Running To The Sea» og «The Girl And The Robot» og gjorde en bra figur sammen med bandet.

Fantastisk show i 2015

I mai 2015 hadde de fått med seg Afrojack, Avicii, Axwell, Sebastian Ingrosso, Matoma, Lost Frequencies, Dada Life, Fehrplay, Broiler, Bearson, CLMD og Nils Noa.

Avicii leverte et fantastisk show da han stilte opp på Bislett i 2015, med en scenerigg og skjermer som hadde et visuelt show i seg selv. I sammenheng med musikken fikk man se ulver, ørkenlandskap, asteroider, fallskjermhopp og mosaikk-bilder. Konfetti, fyrverkeri og flammer var også nøye koordinert med rytme og melodi. Dette var et show bedre enn nyttårsaften.

Timing kunne vært bedre

Selv om dette var en god festival hadde Findings vært litt uheldige med timingen. Idéen hadde vært å legge festivalen opp mot den svenske festivalen Summerburst, og arrangerte den dermed i mai i stedet for august. Dermed måtte Findings konkurrere mot russetiden i tillegg til at norsk mai sjelden har bedre vær enn norsk august, og i 2015 var det virkelig kaldt. Dette var det eneste året hvor festivalen fant sted på forsommeren og ikke sensommeren.

Høyt lydnivå

Findings har hatt litt problemer med naboklager angående for høyt volum i flere år på rad. Bymiljøetaten kan nekte ny konsert, men siden Findings overholder de tekniske grensene for volum kommer nok arrangøren, kommunen og naboene til en enighet.

God erfaring for frivillige

Findings søker, som alle andre festivaler, frivillige til å jobbe for dem og det er alltid mye bra musikk og stemning å få med seg som frivillig på Findings. Det blir spennende å se utover vinteren hvilke artister vi kan få se på Bislett i 2018.