Imagine Dragons – et spennende rockeband

Imagine Dragons har eksistert som et rockeband siden 2008 i Las Vegas, men de ble ikke verdenskjente før i 2011. Dette verdenskjente bandet er et alternativ amerikansk rockeband som i dag består av vokalisten Dan Reynolds, gitaristen Wayne Sermon, bassisten Ben Mckee og trommisen Daniel Platzman. Tidligere medlemmer av Imagine Dragons var også Andrew Tolman, Brittany Tolman, Theresa Flaminio, Dave Lemke, Andrew Beck og Aurora Florence. Det hele startet da de gikk på Brigham Young universitetet i 2008, da bestående av Tolman, Beck, Lemke og Florence, men medlemmene har endret seg noe i løpet av årene. Bandets navn er egentlig et anagram, men de er ikke engang selv helt sikre på hvorfor de valgte dette navnet eller helt nøyaktig hva det står for, og de velger å beholde tankene bak bandets navn for seg selv.

Alternative rocklåter

Noen av de mest kjente låtene til Imagine Dragons er «Radioactive», «Demons», «It’s time» og «I bet my life». Radioactive handler om apokalyptiske og revolusjonære temaer. Sangen er en blanding av elektronisk rock og alternativ rock – med elementer av dubstep.

Med tekstene sine ønsker de å være ærlige om livet og følelser. Sangen «I bet my life» er blant annet om Reynolds sitt forhold til sine foreldre. Også sangen «It’s time» bygger på en av gruppens egen opplevelse og erfaringer med en depresjon han gikk gjennom.

Det er også blant annet på grunn av sine tekster at bandet kommer i kategorien alternativt rockeband. Alternativ rock er en musikksjanger som utviklet seg på 1980-tallet med utspring fra blant annet punk-musikken. Men det finnes flere ulike typer av denne sjangeren. Ofte ble denne typen musikk stort sett spilt på blant annet studentradioer. Imagine Dragons spilte derimot også på strippeklubber i Las Vegas før de slo gjennom, og ikke minst så fikk de også spilt sangen «Roots» på The Muppets. Det er ikke alle artister som kan skryte på seg å ha fått spille sangene sine der.

Bandets mange sider

Artistene i gruppen hjelper til i kreftomsorg og veldedighet for pasienter og pårørende. I 2013 opprettet de veldedigheten «The Taylor Robinson» etter å ha møtt familien til Robbin som døde av krefttypen Rhabdomyosarcoma.

Imagine Dragons har til og med sitt eget videospill som heter Stage Rush Imagine Dragons som faktisks er et ganske artig spill. Dette er et iPhone spill som lar spillerne av spillet være bandets medlemmer på reise gjennom Las Vegas og Paris. Spillet er delt opp i ulike nivåer og er spennende å spille. I tillegg vil Zig Zag Zoom, som er produsenten av spillet, etter den 4. mars 2016 donere 1 dollar for hver gang spillet blir lastet ned. Donasjonen går til The Taylor Robinson veldedighet og fond.

Imagine Dragons skriver også en blogg som kan være interessant å følge med på om man er stor tilhenger av gruppen. Ønsket er å bli et verdensband, noe som de også på mange måter har klart å få til i løpet av de siste årene.

Musikksuksess

I 2017 ga de ut et nytt album, Evolve, hvor noen av sangene kom på topp 50-listen på Spotify. Sangen «Believer» ble spesielt kjent etter en episode av en ny favorittserie kalt Riverdale på Netflix. Sangen kom på 4. plass på US Billboard hot 100 og mange flere topplister.

Imagine Dragons har vunnet tre American Music Awards, en Grammy Award, og en World Music Award. Bandet har solgt over 12 millioner album og 35 millioner singler over hele verden. På Youtube har bandet 8,7 millioner subscribers. Dette bandet er det eneste bandet til dags dato som har to sanger som er blitt mest lastet ned, og det er da selvfølgelig sangene «Radioactive» og «Demons».