Lovende norske artister

Norge sprudler over av fremadstormende, lovende musikkartister – mange av dem så dyktige at de på rekordtid har vunnet internasjonal anerkjennelse og berømmelse. De kommer fra både distriktene og hovedstaden, de stiller seg opp på scenen og synger seg inn i hjertene våre både her hjemme og i det store utland. Og gledelig nok forsetter denne trenden, med nye navn som dukker opp og fortryller sitt publikum. Vi har sett nærmere på seks lovende norske artister.

1.Emma Jensen

Med sin besnærende «Closer» er Emma Jensen en artist full av sjarm og varme. Hennes hviskende stemme kryper innunder huden på deg og gir deg gåsehud. Du kan lukke øynene og la deg bli båret av gårde av denne drømmende, rolige sangstemmen. Den lekende, men likevel så perfekte fremføringen av sangen er besnærende og bærer i seg en strålende fremtidig stjerne.

 

2.Mugisho

Så har vi Mugisho, som er et sant fyrverkeri av en artist. Han spiller alle instrumentene, skriver låtene og produserer selv – et unikum. Du blir rett og slett i godt humør av å høre på musikken hans. Den er kjapp, rytmisk og fengende. Nesten litt metallisk i låten, men likevel smyger musikken seg inn i ørene og lager herlige spillopper i øregangene.

 

3.Sigrid

En annen artist som virkelig har fremtiden foran seg er Sigrid Raabe. Jenta signerte for Petroleum Records da hun var bare 17 år gammel, men valgte klokelig å hoppe av musikk-karusellen for å fullføre videregående. Hun flyttet til Bergen, inngikk et samarbeid med MADE Music og pendler nå mellom studioene i London, Berlin og Bergen. Hun har en ren og klar stemme som fengsler deg straks du hører den. Stemmen har en indre kraft og intensitet som gir henne hennes helt eget «sound» og som nok etter hvert vil gi henne et bejublet navn innen musikken.

4.Amanda Delara

Her kommer et annet stjerneskudd. Hennes første singel «Paper Paper» ble A-listet på NRK P3 og samtidig ble coverlåta hun gjorde av Karpe Diems «Gunerius» så populær at den ble C-listet på samme kanal. Navnet på artisten? Amanda Delara. Hun både skriver og spiller låtene sine, og etter hvert la hun noe av materialet ut på sosiale medier og dette ble snappet opp av teamet rundt Nico & Vinz som tok kontakt og fikk henne til å signere for GR:OW Records. Så begynte den berømte snøballen å rulle…

 

5.Myra

Myra er et kunstnernavn verdt å merke seg. Regina Tucker kommer fra Sandviken i Bergen og er en coming star i det norske hiphop-miljøet. Det hele begynte med «Hold an» på SoundCloud – og så var det gjort. Hun dominerer scenen på en kul og sensuell måte når hun opptrer. Med sitt hjertevarme smil og mørke, strålende øyne er hun en gave både til musikkfotografer og fans. Stemmen hennes er mørk og spennende å lytte til, og den slipper ikke taket i deg. Stemmen er særegen, dyp og hjertevarm og griper deg om hjertet. Hun er utvilsomt like mye rapper som sanger og har en fantastisk rytmesans og en spennende musikalsk flyt i alt hun gjør.

6.Junk Machine

Og så har vi bandet som bærer sitt navn med rette – Junk Machine. Elleville spillopper, bråk og spetakkel, men likevel har bandet et klart og bevisst lydbilde som gjør at de blir mer og mer interessante å høre på. Ut fra lydcrescendoet de tre bandmedlemmene skaper vokser det frem sterke og dristige følelsesbilder. Det er som et buldrende, ildsprutende ragnarokk, en skrikende dommedagsprofeti eller en reise inn i verdensrommets store, larmende tomhet. Inner Child Laburs, The Right Medicine, Starcild og The Fire On Every Planet’s Sky er alle en brutal reise inn i ditt mørkeste indre der du på en musikalsk måte får beskrevet følelsene du ellers ikke tør gripe fatt i.