Lykke Li – en svensk storstjerne

Lykke Li sitt fulle navn er Li Lykke Timotej Zachrisson, hun er født 18. mars 1986 og er fra Skåne, Sverige. Helt siden Lykke var liten har hun flyttet rundt omkring i verden. Det begynte med å flytte til Sveriges hovedstad Stockholm, så til Portugal hvor hun bodde i fem år, og hun var også i Lisboa og Marokko. Om vintrene tilbrakte hun tiden i Nepal og India. Da hun ble 19 flyttet hun til New York. Hun tilbrakte tre måneder i New York hvor hun spilte inn sitt første album før hun reiste tilbake til Sverige. Li sitt første studioalbum ble utgitt 4. februar 2008 på LL Recordings i Skandinavia og albumet fikk navnet Youth Novels.

En allsidig artist

Lykke ble oppdratt av kunstneriske foreldre. Moren hennes var fotograf og hennes far var musiker. Dette har selvfølgelig på mange måter også inspirert Lykke Li til å satse på sin egen kunstneriske evner innenfor musikkens verden. Og man skal ikke se bort i fra at de forskjellige kulturelle opplevelsene og erfaringen som hun har tatt med seg gjennom oppveksten også har bidratt til å inspirere henne. Dette preger også musikken hennes, som er preget av blant annet indisk pop og elektronikk.

Hun er både musiker, låtskriver, sanger, modell og også filmskuespiller. Med andre ord en kvinne med mange kreative evner. Hun har også vært offisielt ansikt for klesmerket LEVIS og har debutert som skuespiller i en svensk film med tittelen «Tommy».

Fra Lykke Li til Liv

Lykke Li er ikke bare en artist, men et musikkband som består av, selvfølgelig, musikeren Lykke Li, Andrew Wyatt, Pontus Winnberg, Bjørn Ytting og Jeff Bhasker. Bandet ble dannet i 2016 og er dermed et relativt nytt band. Men det bygger i utgangspunktet på artisten Lykke Li, i tillegg til bandene Miiike Snow og Peter Bjorn and John. Mye av musikken bygger på ABBA og Fleetwood Mac. Bandet kaller seg nå for Liv, men går også under Lykke Li.

Bandet ble for første gang hørt på en privatfest i Los Angeles og fikk deretter en veldig god respons på Spotify Symposium konferanse i Stockholm juni 2016. Deres debutsingel ble gitt ut 30. september 2016, og heter «Wings of love», og har nå i løpet av kort tid allerede gitt ut tre singler til: «Dream awake», «Heaven» og «Hurst to live». Foruten disse har både Lykke Li og gruppen produsert flere andre sanger.

Alternativ musikk

Musikken til Lykke Li/Liv er preget av at såkalt «kjærlighetsbarn» av ABBA og Fleetwood Mac, samt krydret av opp soul undertoner. Musikken til Lykke Li og gruppen Liv er også inspirert av blant annet The Beatles og Rolling Stones.

Mange av sangene, som «Hurts to live», bygger på relasjonene mellom livet og døden; da med tanke på at hennes, Lykke Li, sine foreldre er blitt rammet av sykdom, hun har mistet sin mor og selv blitt mor til en liten sønn. Livets syklus er på mange måter det som preger temaet i «Hurts to live».

Lykke Li praktiserer transcendental meditasjon og hun mener selv at dette har hjulpet henne veldig i forhold til både å kunne skrive ferdig sangtekster raskere enn før, samt gi henne ny inspirasjon og energi til å skrive flere og varierte tekster.

Lykke Li, nå Liv, er virkelig en spennende artist som har fortsatt å utvikle seg siden starten. Musikk byr på noe litt mer alternativt enn standard pop-musikk. Hvis du ikke har hørt musikken hennes tidligere er det verdt å gjøre det nå!