Nicki Minaj – kvinnelig rapper og forbilde

Nicki Minaj sitt fulle navn er Onika Tanya Maraj, men hun har valgt å bruke Nicki Minaj som scenenavn. Hun er født 8. desember 1982 i Saint James og oppvokst i Queens, New York. Hun flyttet til New York sammen med sin mor da hun var fem år gammel, og hun har to brødre og en søster.

En kvinne med mange talenter

Nicki Minaj er kjent for å være en kvinnelig rapper, låtskriver og skuespiller, i tillegg til dommer i The American idol i 2012. Nicki Minaj sin rapping er kjent for den raske flyten og bruken av alter egoer og aksenter, som britisk cockney. Hun signerte seg til Young Money Entertainment i 2009 etter å ha utgitt tre mixtapes. De to første albumene, Pink Friday (2010) og Pink Friday: Roman Reloaded (2012), kom begge på første plass på US Billboard 200.

Skuespillerkarrieren startet hun i 2012 da hun spilte stemmen til en mammut i den animerte filmen Istid. Videre fikk hun en rolle i The Other Woman (2014) og The Barbershop (2016). Drømmen hennes var i utgangspunktet å bli en skuespillerinne, og hun oppnådde på en måte også det i etterkant av sin flotte artistkarriere.

Nicki Minaj var den første kvinnelige artisten på MTVs årlige hotteste MC liste. Hun har mottatt 10 Grammy-nominasjoner, vunnet seks amerikanske musikkpriser, 11 BETs priser, tre MTV Video Music Awards og Billboards Women in Music 2011 Rising Star prisen. Hun er den meste solgte rapperen over verden; hun har fått solgt 20 millioner singler som ledende kunstner og 60 millioner singler som utvalgt kunstner og fem millioner album. Hun er også en av den mest fulgte rapperne på Twitter. Og i tillegg til alt dette må vi også nevne en morsom fakta: Hun kysset Madonna på 29-årsdagen sin.

En inspirasjon for kvinner

Mange anser Nicki Minaj som den mest innflytelsesrike kvinnelige rapperen gjennom tiden. Målet hennes er å bevise for unge kvinner at selv om du er en jente kan du ha den samme styrken som andre. Hun ønsker å hjelpe med å styrke jentenes syn på seg selv, sin egen kvinnelighet og verdi, og ikke minst målet og ønsket om å oppnå det man drømmer om. Ganske enkelt fokus på kvinners selvstendighet , blant annet med tanke på det hennes mor gikk gjennom i hennes barndom.

Nicki Minaj har tidligere vært kjent for fargerike og merkelige klær og parykker og er også kjent for å ha en særegen holdning som er blitt et av hennes varemerker. Og ikke bare det, men hennes favorittfarge er faktisk rosa, til tross for hennes sterke innflytelse i forhold til kvinner og frigjøring fra de mannsdominerte tanker. Gjennom årene og frem til i dag er hun kjent for å ha en velformet og frodig kropp. Dette bruker hun også til sin fordel for å vise at jenter KAN oppnå mye i livet sitt uten nødvendigvis å være syltynn og og trent.

Fortid og fremtid

Nicki Minaj har hatt en tøff oppvekst med en alkoholisert far som prøvde å drepe hennes mor med å tenne på huset deres. Hun jobbet også som servitør på Red Lobster i Bronx for å forsørge seg, men ble faktisk sagt opp der fra fordi hun var uhøflig mot kundene der.

Nicki har bidratt med å samle inn 250 millioner dollar for AIDS fondet i 2012, og jobber bevisst for å kunne hjelpe og støtte veldedige organisasjoner. På sin venstre arm har hun tatovert med kinesisk skrift «Gud er alltid med meg». Hun er en allsidig og spennende kvinne som byr på seg selv på sin helt særegen og kvinnelige måte.